maanantai 22. lokakuuta 2012

Lapsuudenkodin klassikkoja ym




Yki Nummen Kurki-valaisin oli takkahuoneessamme 70-luvulla.


kuva: Sånt är livet


Marimekon Lokki-kangasta oli ja on vieläkin vihreävalkoisena verhona 70-luvulla rakennetun mökin olohuoneessa.


Eero Aarnion Juttu-jakkaroita meillä oli takkahuoneessa ja lastenhuoneissa.



kuva: Pikkukiisken kotona


Tämännäköinen peili vihreänä (tuo päällimmäinen) meille hankittiin 70-luvulla mökille vanhempieni makuuhuoneeseen. Peili oli Mäkisen Kuvastin Oy:n mallistoa. Nyt peiliä saa taas, Finnmirrorin valmistamana. 




 kuva: AstiaTaivas

Kuva: Fasaani antik


Jostain syystä Arabian Ali-kahvikupit on jäänyt jotenkin hyvin mieleen lapsuudestani, vaikka paljon muitakin Arabian astiasarjoja oli. Notkuin ruokasalin pöydän ääressä, kun aikuiset joivat näistä kahvia ja jutustelivat mukavia.




 kuva: tori.fi

kuva: Kasiväylän kahvila

Vanha paripulpetti keltaiseksi maalattuna oli pikkusiskoillani kodissamme 70-80-luvuilla. Samannäköinen paripulpetti puunvärisenä ja mieheltäni perittynä oli meidän kuopuksellamme pitkään huoneessaan, mistä sen viime viikonloppuna kärräsimme varastoon odottamaan ehkäpä vaikka mieheni ja minun lastenlapsiamme.


Artekin tuoli 65:ta oli lapsuudenkodissani sinisenä 2kpl poikien huoneessa ja punaisena 2 kpl tyttöjen huoneessa. Nyt tuolit ovat siirtyneet minun nykyiseen kotiini.




kuva: http://www.hs.fi/artikkeli/Kaikki+minun+kuppini/1135268898163





Fiskarsin Fiskamin-muoviastioita meillä oli lapsuudenkodissani ja mökillä lautasina, kulhoina sekä punaisina ja valkoisina mukeina. Vannoutuneena limenvihreäfanina voisin ostaa vieläkin tuota limenväristä mukia, jos sitä jostain löytyisi hyväkuntoisena.

kolme alinta kuvaa muoviastioista: huuto.net


Yki Nummen Lokki-valaisin oli ruokasalin pöydän yläpuolella.


Tällainen tuoli oli mustana takkahuoneessamme 70-80-luvuilla.
kuva: Indust of Trial




Tämä kerrossänky meillä oli sini-punaisena. Niemen tehtaat valmisti tätä tai ainakin hyvin vastaavan näköistä kerrossänkyä.






Artekin tuoli 66:ta oli kelta- ja punapäällisinä keittiötuoleina. Suurin osa tuoleista on käytössä vieläkin.



Marimekon Ananas-kankaasta tehty rullaverho oli mökillä. Muutenkin äitini harrasti paljon erilaisia Marimekon kankaita verhoina ja pöytäliinoina.



Muuramen pöytiä oli työpöytänä vanhempieni makuuhuoneessa ja tyttöjenhuoneessa; pöytälevy oli puunvärinen eikä valkoinen. Yksi lapsuudenkotini Muuramen työpöydistä on ollut myöhemmin käytössä vanhempieni lastenlapsilla, samoin kuin lapsuudenkotini Muurame-sängyt, altavedettävä sänky sekä Muuramen 70-luvun renkaalliset lelulaatikot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti